Ce rame se poarta in 2015?

Nu trebuie sa priviti ochelarii ca pe un lucru care impiedica remarcarea frumusetii si expresivitatii chipului vostru. Din contra, ochelarii pot fi considerati un accesoriu chic ce va ofera pe langa imaginea de „intelectuala” si un aer de distinctie, stil sau chiar sex-appeal. Ca dovada, mai toate casele mari de moda au in gama lor de produse si colectii de ochelari de vedere, ce cuprind o varietate de modele de la cele stylish, „invizibile” sau sobre la cele funky.

Modelul retro, ce aminteste de anii ’50-’60, cu faimoasa rama “cat-eye”, este iar in tendinte. Evita astfel de rame daca ai fruntea ingusta sau daca ai barbia mica, alungita.

IMG_0066IMG_0075

Foarte chic si foarte lady-like, acesti ochelarii de soare tip cat-eye ne amintesc de filmele din anii ’60-’70. Imagine tipica modei pin up, aceasta prezenta femeia puternica, seducatoare si indrazneata, pentru ca acest tip de rama nu se potriveste oricui. Printre personajele celebre care adorau aceste rame se numara si indragita Marilyn Monroe. In prezent, Rihanna, Katty Pery, Cate Blanchett sau Scarlett Johansson sunt doar cateva dintre celebritatile care poarta ochelarii cat-eye.In schimb, in ceea ce priveste ochelarii de vedere cu designul “ochi de pisica”, acesta era asociat cu imaginea bibliotecarelor sau profesoarelor.

Ramele rotunde sau usor ovale

Ramele rotunde sau usor ovale sunt o combinatie hippie-geek foarte cool. Iconice pentru persoane precum John Lennon sau simpaticul Harry Potter, acestea devin accesorii de nelipsit pentru multe vedete. Sarmantul Johnny Deep facuse o pasiunea pentru ochelarii sai cu rame rotunde, iar Ozzy Obsbourne avea numeroase perechi, cu lentile in culori diferite.

IMG_8317IMG_8316

 

Modelul semi rotund

Aflati la granita dintre ochelarii cu rama rotunda si cei cu rama patrata , acestia au un aer vintage minimalist, datorita designului geometric. Daca vreti sa optati pentru o astfel de pereche, va puteti orienta spre un model cu print deosebit, cum ar fi cel floral sau in degrade.

IMG_1458

Modelul basic rama lata spre frunte si ingusta spre barbie  sunt sigure, venind bine oricui.Alege rame colorate dar evita-le daca ai barbia ingusta, aceasta forma te ajuta adac ai maxilarul proeminent.

IMG_1455

Ramele patrate 

Desi nu multa lume le agreeaza, din cauza unghiurilor drepte, sunt  interesante. Nu exagerati  cu grosimea lor, efectul va fi neplacut.

IMG_0074 IMG_0067

Ochelarii tip geek sunt la mare cautare. Casele de moda precum Vogue. Gucci sau Prada prezinta in colectiile lor ramele patrate, care se asorteaza perfect la outfituri smart-casual sau office. Pentru o prezenta care nu va fi trecuta cu vederea, incearca ramele colorate, in locul celor negre.

Ramele subtiri

Contrar asteptarilor, ele se potrivesc si barbatilor si femeilor.

IMG_1440 IMG_1472

Se poarta ramele colorate dar si ramele albe.

Foarte elegante si rafinate, aceste rame sunt potrivite pentru tinutele de birou. De asemenea, ochelarii de soare cu ramele albe vor arata foarte classy la orice tinuta. Iar daca vrei sa imbini doua trenduri poti alege ca oricare dintre ramele care iti plac si se potrivesc fetei tale sa fie albe. Spre exemplu, incearca un design tip cat-eye sau patrat pentru un look minimalist si foarte fresh.

Este sezonul dedicat tamplelor. Se poarta tamplele, fie colorate, fie cu modele, fie foarte groase, unghiulare. Sunt ideale pentru barbati, fiind modele indraznete, puternice.

IMG_1448

Bookmark the permalink.

Comments are closed.