Ce se intampla daca nu purtam ochelarii prescrisi?

ochelarDesi sunt un accesoriu la moda, ochelarii continua sa nu fie purtati de persoanele care au nevoie de ei. Indiferent de motiv, acest lucru poate avea urmari grave pe termen scurt si lung. Efectele pe termen lung ale nepurtarii ochelarilor include o dezvoltare incompleta a ochilor, deoarece vederea neclara impiedica ochii sa se dezvolte normal. Nepurtarea ochelarilor, atunci cand vederea dvs are nevoie de corectie conduce la accentuarea viciilor de refractie (miopie, hipermetropie, prezbiopie etc.)

Cand o persoana alege sa nu poarte ochelarii de corectie, are o vedere diminuata.

Soferii auto au o abilitate de reactie bazata in proportie de 90 la suta pe vedere, de aceea daca cineva conduce fara a purta ochelarii de care are nevoie, se pune pe sine dar si pe ceilalti in  pericol.

In caz de strabism sau ambliopie, nepurtarea ochelarilor de catre copii poate duce la deteriorarea permanenta a vederii. Copii care refuza sa poarte ochelarii se pot rani sau pot rani la locul de joaca.

Daca o persoana cu miopie refuza sa poarte ochelari, poate dezvolta ambliopie.

Daca o persoana cu hipermetropie refuza sa poarte ochelari, din cauza efortului de a vedea clar pot aparea dureri de cap si oboseala oculara.

Purtarea unor ochelari cu dioptrii mai mari decat cele necesare, la lucrul aproape poate fi la fel de daunatoare ca si cand nu ati purta ochelari. Acestia va obliga sa tineti textul mai aproape de ochi, iar in timp apare durerea de cap si oboseala oculara.

Personalizarea ochelarilor e importanta in obtinerea unor rezultate optime, de aceea nu se imprumuta ochelarii chiar daca dioptria coinicide, deoarece exista factori ca pozitia ochilor, inclinarea ramei si pozitionarea ei pe fata si distanta interpupilara datorita carora prescriptia fiecarei persoane este unica.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.