Cum alegem ramele de ochelari în funcție de forma feței

În funcție de forma fetei putem alege stilul de rame de ochelari care ni se potrivesc cel mai bine. Astfel, putem lua în calcul următoarele aspecte: culoarea ramelor sa fie asortată culorii ochilor (ramele verzi, de exemplu se potrivesc cel mai bine persoanelor cu ochii verzi); forma ramelor să fie în contrast cu forma feței; dimensiunea ramelor să fie proporţională cu dimensiunea feței.

Deși cele mai multe fețe sunt o combinație de forme şi unghiuri, există șapte forme de bază ale feței: rotundă, ovală, alungită, triunghi cu baza în jos, triunghi cu baza în sus, diamant și pătrată.

Iată o scurtă descriere a fiecărei forme de față, împreună tipurile de rame de ochelari care se potrivesc cel mai bine fiecăreia în parte.

face1

Fața rotundă are linii curbe, cu lățimea și lungimea în aceleași proporții și nu are unghiuri. Pentru a face o față rotundă să pară mai subțire și mai lungă, putem încerca ramele de ochelari unghiulare înguste, cu o punte clară care lărgește ochii, și rame care sunt mai degrabă largi decât adânci, cum ar fi cele dreptunghiulare.  Evita ramele groase, care vor face ca barbia ta sa para si mai ascutita, precum si pe cele cu partea superioara a ramei masiva, deoarece iti vor accentua si mai mult latimea fruntii. Te avantajeaza o rama cu partea inferioara mai evidentiata si bratele joase, care contrabalanseaza zona barbiei.

Fața ovală este considerată forma ideală de față, datorită proporțiilor sale echilibrate.Poate purta orice forma de rame, dar pentru a menține echilibrul natural oval, sunt recomandate ramele de ochelari care sunt la fel de mari sau mai mari decât cea mai largă parte a feței, sau rame nu prea adânci sau înguste  care ii vor echilibra lungimea.

Fața pătrată are o linie a maxilarului puternică și o frunte largă, iar lățimea și lungimea feței au aceleași proporții. Pentru a face o faţă de formă pătrată să arate mai lungă și pentru a înmuia unghiurile, putem opta pentru ramele înguste, care sunt mai mult late decât adânci și ramele ovale înguste. Evita cu orice pret ramele foarte patrate. Alege rame subtiri, ovale sau dreptunghiulare, cu brate inalte, care iti vor lungi fata si cu puntea usoara care ti-o va ingusta usor.

face2

Fața prelungă dreptunghiulara este mai lungă decât lată și are o linie a obrazului lungă și dreaptă și, uneori, un nas destul de lung. Pentru a face o față prelungă să pară mai scurtă și mai echilibrată, putem încerca ramele care au mai multă adâncime decât lățime, cu brațe decorative care adaugă lățime feței, sau o punte joasă pentru a face ca nasul să pară mai scurt. Forma potrivita tie este cea dreptunghiulara mai mult lata decat inalta.

Fața de forma unui triunghi cu baza în jos are o frunte îngustă care se lărgește în zona obrazului și a bărbiei. Pentru a adăuga lățime și a sublinia treimea superioară îngustă a feței, sunt recomandate ramele care au accente puternice de culoare și detalii pe jumătatea superioară sau cele de forma ochilor de pisică.  Evita ramele masive in partea de jos si bratele joase, care ar atrage atentia asupra maxilarelor proeminente. Alege o rama lata in partea superioara pentru a-ti lati fruntea si a contrabalansa maxilarul. O alegere buna sunt si ochelarii fara rama in partea inferioara.

Fața de forma unui triunghi cu baza în sus are treimea superioara foarte lată și treimea inferioară mică. Pentru a reduce lățimea din partea de sus a feței, putem alege rame mai largi în partea de jos, în culori pastelate și genul de rame fără cadru, care au un aspect ușor datorită faptului că lentilele nu sunt încadrate de rame, ci sunt prinse doar în câteva șuruburi. Evita ramele groase, care vor face ca barbia ta sa para si mai ascutita, precum si pe cele cu partea superioara a ramei masiva, deoarece iti vor accentua si mai mult latimea fruntii. Te avantajeaza o rama cu partea inferioara mai evidentiata si bratele joase, care contrabalanseaza zona barbiei.

Fața în formă de diamant este îngustă la linia ochilor și cea a maxilarului și are pometi mari, care pot fi ridicați. Aceasta formă este cea mai rară dintre toate. Pentru a evidenția ochii și a “îndulci” pomeţii, putem încerca acelaşi gen de rame fără cadru sau ramele de formă ovală sau de forma ochilor de pisică. Pentru a-ti lati atat fruntea cat si barbia o rama in stil aviator este cea mai potrivita.

Alegerea ramelor in functie de nuanta tenului

  • Daca ai tenul inchis, masliniu, poti alege ramele de ochelari: negru, antracit, maro-inchis, metale inchise.
  • Daca esti blond, ai tenul deschis si ochi albasti, verzi sau gri, ramele tale pot fi: metale usoare, gri-deschis sau fara rame.
  • Daca ai tenul cald, auriu, parul roscat sau brun roscat si ochii caprui, verzi sau albastri, alege ramele: metale aurii, cupru, bej, maro-chihlimbar.
  • Daca ai tenul rece, roz sau cenusiu, parul alb sau grizonat si ochii albastri, gri sau caprui, alege culoarea ramelor: negru, argintiu, albastru sau cafeniu.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.