De ce ne lacrimeaza ochii la frig

Llacramiacrimarea excesiva  nu este altceva decat o scurgere de lacrimi ce se produce in mod abundent.Lacrimile sunt un mecanism de protectie si de lubrifiere a ochiului, insa in cazul in care acestea sunt in exces apare o problema.

Iarna, lipsa de umiditate, ca si lumina puternica fac ochii sa lacrimeze mai mult ca de obicei.Lumina reflectata de zapada va face ochii mai sensibili.

Pentru a putea vedea, ochii trebuie sa fie permanent lubrifiati, ceea ce nu se intampla iarna, cand aerul este rece, si uscat.Vantul si lipsa de umiditate face ca ochii sa lacrimeze in incercarea de a mari vizibilitatea si micsora discomfortul.Este un reflex, de aceea cand lacrimile umplu canalul lacrimal, nu pot fi oprite sa curga pe obraji.

O cauza a lacrimarii excesive poate fi chiar sindromul ochilor uscati. Din cauza faptului ca atat corneea, cat si conjunctiva se usuca excesiv, acest fapt duce la stimularea glandei lacrimale in mod reflex si apoi la lacrimare excesiva.

Genele pot impiedica, deasemenea, lacrimile sa se evapore, de aceea , persoanele cu gene scurte vor suferi mai frecvent din cauza lacrimarii abundente iarna.

Frigul predispune la anumite afectiuni oculare.

  1. Ochi uscat

Frigul si viscolul usuca filmul lacrimal.Pare paradoxal,dar ochiul cand se usuca lacrimeaza excesiv.Evitati expunerea prelungita la temperaturi joase.In casa,nu uitati sa mai deschideti ferestrele dimineata deoarece caldura din interiorul casei usuca aerul din incapere.

  1. Ochi rosii

Frigul provoaca constrictia vaselor de sange de pe suprafata ochiului.Acest lucru poate provoca spasme ale pleoapelor, lacrimare excesiva si vedere tulbure.

Pentru a preveni discomfortul se recomanda purtarea ochelarilor iarna, de vedere sau de soare, deoarece se creeaza un efect de sera care pastreaza umiditatea si ochii vor lacrima mai putin.Ochelarii de soare ajuta la diminuarea stralucirii si va protejeaza de radiatia UV. Daca si in aceste conditii ochii lacrimeaza este necesar sa folositi lacrimi artificiale pentru a preveni efectul de ochi uscati.

Sensibilitea oculara este genetica, de aceea ochii fiecarei persoane reactioneaza diferit la aceasta problema, iar pentru a fi siguri ca nu aveti alte probleme oculare(canal lacrimal obstructionat sau ingustat) mergeti la medicul oftalmolog.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.