Exercitii pentru relaxare oculara

Stilul de viata modern solicita ochii dumneavoastra care trebuie sa se adapteze la diferite niveluri ale contrastului pana la de 30000 ori pe zi daca lucrati la calculator, conduceti sau practicati un sport. Ca urmare ochii se irita, apar dureri de cap si tensiuni in ceafa.

Aceste exercitii va pot ajuta sa reduceti aceste simptome.Dureaza doar cateva minute, pot fi facute oriunde si oricand.

acoperire_cu_palmeAcoperire cu palmele

Asezat confortabil, acoperitii ochii inchisi cu plamele astfel incat sa fie intuneric. Respirati incet 2 minute apoi descoperiti si deschideti ochii.

 

 

 

patru_directiiExercitii in patru directii

Asezat confortatil, cu capul fix, priviti cat de departe puteti in cele patru directii cate 2 secunde: la dreapta, la stanga, sus si jos. Repetati de trei ori. E important sa miscati doar ochii, nu si capul.

 

 

 

Masaj_orbitalMasaj orbital

Un masaj bland e foarte relaxant pentru ochi.Folosind varfurile degetelor masati zona de sub sprancene, din varful nasului pana la marginea pleoapei, cu miscari circulare.

 

 

Relaxare ocularaRelaxare oculara

Stand in picioare cu o mana in fata cu degetul mare ridicat alegeti cinci puncte de fixare: varful nasului dumneavoastra,bratul ,degetul ridicat si doua obiecte din camera care se afla departe. Priviti pe rand fiecare obiect, pastrand fixatia pe fiecare cateva secunde. Apoi plimbati privirea pe varful nasului, brat, deget, apoi pe cele doua obiecte, ca in final privirea sa se afle la distanta.

 

 

AcomodareAcomodare

Cu degetul aratator de la mana dreapta la nivelul ochilor, cu bratul indoit si cu aratatorul mainii stangi la 15 cm in spatele lui plimbati privirea  intr-un ritm constant de la un deget la celalat timp de un minut.

Prevenirea sindromului de ochi uscati

Cu fata inainte, capul drept, cu muschii faciali relaxati inchideti si deschideti pleoapele de 20 ori, ca aripile unui fluture.

Exercitiile oferite online pentru imbunatatirea vederii care promit ca va scapa de ochelari nu au o baza stiintifica.Ele cresc acuitatea vizuala, dar nu suficient pentru a conduce fara ochelari.E foarte important sa purtati lentilele prescrise si sa va testati regulat vederea.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.