Lacrimarea excesiva la varstnici

lacrimare_varstniciLacrimarea excesiva la varstnici are urmatoarele cauze:

Conjunctivita

Este o iritare sau infectie a conjunctivei, zona alba a ochilor. In acest caz  un alt simptom in afara de lacrimarea excesiva este inrosirea ochilor.

Conjunctivita este de doua feluri: infectioasa sau neinfectioasa. Conjunctivita infectioasa e cauzata de un virus sau o bacterie, iar cea neinfectioasa este cauzata de alergii, iritatii datorate stralucirii luminii, corpilor straini sau chimicalelor.

In ambele cazuri trebuie sa mergeti la medicul oftalmolog si sa-i descrieti simptomele.

Daca lacrimarea se datoreaza conjunctivitei se recomanda sa folositi servetele pentru a va sterge ochii si sa va spalti  regulat  mainile.

Corectia necorespunzatoare a erorilor de refractie

Corectia necorespunzatoare a viiciilor de refractie obliga ochii sa faca un efort pentru a vedea clar, ceea ce duce la lacrimare.Se recomanda obtinerea unei prescriptii noi.

Compozitia filmului lacrimal

Pe langa apa, lacrimile contin proteine si un strat protector de lipide. In cazul unui dezechilibru in compozitia filmului lacrimal, acesta nu adera corespunzator pe suprafata ochilor si se scurge.In acest caz oftalmologul va poate ajuta cu prescriere de picaturi speciale.

Ranirea sau zgarierea corneei

In acest caz, organismul produce mai multe lacrimi. Se recomanda consultarea oftalmologului.

Pozitionarea defectuoasa la genelor

Pozitionarea defectuoasa la genelor  spre interior  sau entropionul zgarie cornea iar lacrimarea apare in urma acestor rani.Aceste pot fi indepartate de catre medicul oftalmolog.

Sindromul de ochi uscati

Dupa perioade lungi de uscaciune oculara, ochii incep sa produca prea mult lichid. Se recomanda folosirea lacrimilor artificiale.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.