Lacrimarea excesiva la varstnici are urmatoarele cauze:
Este o iritare sau infectie a conjunctivei, zona alba a ochilor. In acest caz un alt simptom in afara de lacrimarea excesiva este inrosirea ochilor.
Conjunctivita este de doua feluri: infectioasa sau neinfectioasa. Conjunctivita infectioasa e cauzata de un virus sau o bacterie, iar cea neinfectioasa este cauzata de alergii, iritatii datorate stralucirii luminii, corpilor straini sau chimicalelor.
In ambele cazuri trebuie sa mergeti la medicul oftalmolog si sa-i descrieti simptomele.
Daca lacrimarea se datoreaza conjunctivitei se recomanda sa folositi servetele pentru a va sterge ochii si sa va spalti regulat mainile.
Corectia necorespunzatoare a erorilor de refractie
Corectia necorespunzatoare a viiciilor de refractie obliga ochii sa faca un efort pentru a vedea clar, ceea ce duce la lacrimare.Se recomanda obtinerea unei prescriptii noi.
Compozitia filmului lacrimal
Pe langa apa, lacrimile contin proteine si un strat protector de lipide. In cazul unui dezechilibru in compozitia filmului lacrimal, acesta nu adera corespunzator pe suprafata ochilor si se scurge.In acest caz oftalmologul va poate ajuta cu prescriere de picaturi speciale.
Ranirea sau zgarierea corneei
In acest caz, organismul produce mai multe lacrimi. Se recomanda consultarea oftalmologului.
Pozitionarea defectuoasa la genelor
Pozitionarea defectuoasa la genelor spre interior sau entropionul zgarie cornea iar lacrimarea apare in urma acestor rani.Aceste pot fi indepartate de catre medicul oftalmolog.
Dupa perioade lungi de uscaciune oculara, ochii incep sa produca prea mult lichid. Se recomanda folosirea lacrimilor artificiale.