Lentile pentru ochelarii copiilor

ochelari_sport_copiiCopiii se joacă, aleargă, fac sport, și de aceea sunt mai expuși accidentelor decât adulții. În cazul în care copilul are nevoie de ochelari de vedere, siguranța ochilor trebuie să fie prioritară.

Când vine vorba de siguranţă, lentilele din policarbonat sau lentilele Trivex reprezintă cele mai bune alegeri pentru ochelarii lor de vedere.Alegerea unor lentile şi rame de ochelari rezistente la impact reprezintă un pas important în protejarea ochilor micuţilor pe tot parcursul zilei şi conservarea unei bune vederi de-a lungul vieţii lor.

Atât lentilele din policarbonat cât şi cele Trivex sunt mai subțiri și mai ușoare decât lentilele obişnuite din plastic, sunt mult mai rezistente la impact decât lentilele din plastic obișnuit sau cele din sticlă si oferă 100% protecţie împotriva radiaţiilor dăunătoare UV.

Materialul policarbonat, folosit pe scară largă pentru realizarea lentilelor de ochelari, a fost dezvoltat inițial de industria aerospațială și utilizat la realizarea vizoarelor din căștile purtate de astronauți. Datorită faptului că este un material ușor și caracteristicilor sale de protecție, policarbonatul este astăzi utilizat pentru o gamă largă de produse, cum ar fi parbrizele motocicletelor, scuturile utilizate de poliție, ochelarii pentru scufundări și ochelarii de protecție, dar și sticla antiglonț.

Lentilele din policarbonat sunt disponibile pentru lentilele transparente, lentilele fotocromatice și lentilele pentru ochelari de soare.

Materialul trivex, la fel ca şi policarbonatul e compus dintr-un monomer pe bază de uretan  realizat printr-un proces de turnare similar celui în care sunt realizate lentilele obişnuite din plastic. Rezistența mare la impact a lentilelor din policarbonat și Trivex comparativ cu lentilele din sticlă și plastic obișnuite, inclusiv cu alte lentile cu indice de refracție ridicat, este datorată faptului că aceste materiale ușoare pot absorbi energie fără a fractura lentila.

Copiii cu ambliopie sau care și-au pierdut permanent vederea la un ochi în urma unei leziuni oculare sau a unei boli, este recomandat să poarte permanent ochelari cu lentile de protectie pentru a-și proteja vederea la ochiul sănătos, sau pentru a preveni rănirea acestuia, chiar dacă nu au nevoie de prescripție pentru dioptrii.

Ramele obişnuite de ochelari nu sunt concepute pentru protecţie,  acestea nu oferă o protecţie adecvată pentru activităţile sportive, de aceea se recomanda folosirea ramelor speciale pentru sporturi.

Împreună cu specialistul vederii puteti face cea mai bună alegere a lentilelor, conform nevoilor specifice şi bugetului disponibil. El va va da toate detaliile de care aveti nevoie astfel încât să luati cea mai bună decizie.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.