Lumina albastra – cauza disconfortului ocular

“Nisip in ochiblublock-page“, lacrimare, vedere in ceata, migrene, senzatie de intepaturi sau presiune, ameteli – sunt caracteristice  sindromului vederii afectate de calculator

Imaginile redate de monitor sunt formate din trei culori: rosu, albastru si verde. Dintre ele, culoarea albastra este cea mai obositoare, pentru ca ea afecteaza o zona a retinei numita macula, in care acuitatea vizuala este maxima. Culoarea albastra naturala din spectrul de culori nu ne afecteaza pentru ca avem protectie asigurata de cristalin. Nu acelasi lucru se intampla cu lumina albastra emisa de monitor.

Utilizarea frecventa a dipozitivelor electronice creste nivelel de expunere al ochilor la lumina albastra avand ca impact dereglari de sanatate a intregului organism precum modificarea ritmului circadian – cea mai pregnanta fiind afectiunea de “Lipsa a Somnului” ce tinde sa devina cronica in toata lumea, dar si cu modificari ale starii de sanatate retiniene – degenerescenta maculara (DMLV).

BLU BLOCK este un tratament nou de la ITAL-LENTI ce filtreaza lumina albastra.
Lumina albastra este acea parte din radiatia luminoasa, incadrata in spectrul vizibil, ce are valori intre 380 si 500 nm. Principala sursa de “Lumina Albastra” o reprezinta “Soarele” dar ea se gaseste si in mediile artficiale de iluminat (becuri cu halogen, becuri led, etc) sau in numeroase dispozitive electronice (tablete, smart-phonuri, televizoare, etc).

BLU BLOCK – este un tratament specific, studiat si dezvoltat pentru a limita daunele provocate de acea parte negativa din lumina albastra (380 – 460 nm), multumita unui filtru transparent absorbant ce protejeaza ochiul.

Datorita caracteristicilor de ultima generatie ale acestui tratament (super-hidrofobic, ultra-durificare, antistatic), se imbunatatesc considerabil si performantele lentilelor oftalmice corectoare (contrast mai bun, intretinere mai usoara, rezistenta mai mare la degradare pe o perioada mai lunga de timp).

Cu o vedere mult mai relaxanta purtatorii vor putea sa-si desfasoare activitatile in fata dispozitivelor electronice pe sesiuni mult mai mari de timp fara sa fie nevoiti sa suporte iritatiile oculare, durerile cervicale sau oboseala oculara.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.