Machiajul si infectiile oculare

machiajRimelul

Medicii atrag atentia ca rimelul este foarte periculos pentru sanatatea ochiului, deoarece acesta poate afecta globul ocular, poate facilita aparitia ciupercilor si in ultima instanta se poate ajunge chiar la pierderea vederii.
Este foarte important ca periuta rimelului, sa nu atinga globul ocular, pentru ca aceasta provoaca leziuni care pot duce la pierderea vederii ochiului afectat.
Pe langa faptul ca globul ocular este zgariat, acesta mai poate dezvolta si anumite ciuperci care apar din cauza substantelor pe care le contine rimelul, si se poate ajunge la pierderea definitiva a ochiului.

Atingerea globului ocular cu periuta rimelului provoaca ulceratii grave, care netratate la timp duc la aparitia complicatiilor. De asemenea, folosirea aceluiasi rimel de catre mai multe persoane favorizeaza aparitia ciupercilor la nivelul ochiului.
Creionul dermatograf

Un  studiu la care au participat mai multe femei cu varste cuprinse intre 26 si 30 de ani arata ca atunci cand este aplicat incorect, creionul de ochi poate provoca infectii si probleme cu vederea. Unele au fost puse sa foloseasca creionul de ochi pe interiorul liniei genelor, iar celelalte pe exterior. In urma testelor, specialistii au descoperit ca intre 15% si 30% mai multe particule ajung in ochi atunci cand acest contur este aplicat pe partea interioara a liniei genelor.

Cand  creionul este aplicat pe linia interioara a genelor riscati  ca locul sa se infecteze si sa fie plin de bacterii. Astfel, in mod corect creionul de ochi trebuie aplicat pe linia exterioara a genelor. De asemenea, specialistii spun ca respectivul creion trebuie sa fie ascutit bine inainte de utilizare.

Tusul

Ingredientele tusului includ de obicei ceara, silicon si gume naturale pentru a mari aderenta in timpul clipirii, transpiratiei si secretiei. Pentru cele cu ochi sensibili sau uscati, machiajul care intra in ochi poate cauza discomfort. Purtatorii de lentile de contact pot dezvolta afectiuni ca iritatii si roseata, datorita faptului ca se formeaza depozite de cera sau uleiuri pe lentilele de contact. Totodata, pensula cu care se aplica poate fi purtatoare de bacterii cu urmari ca infectii sau vedere neclara.

Pentru prevenirea infectiilor oculare este indicat:

  • Sa va spalati intotdeuna pe maini inainte si dupa ce va atingeti ochii.
  • Sa nu imprumutati nimanui produsele cosmetice pentru ochi (rimel, creion, farduri etc.), precum si sa nu folositi produse de machiaj a caror valabilitate a expirat sau sunt mai vechi de sase luni.
  • Sa indepartati intotdeauna machiajul inainte de culcare sau inainte de a va face baie ori dus.
  • Sa nu folositi produse de machiaj daca suspectati ca ati contractat o infectie oculara si sa evitati aplicarea lor pana la disparitia completa a simptomelor.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.