Ochelarii de soare personalizati

lentile_soareNu toti ochelarii de soare sunt la fel. Pentru a beneficia de maximul de confort si claritate, atunci cand alegeti lentilele ochelarilor de soare puteti opta in functie de preferinte (culoare, model) de sportul pe care il practicati , de zona in care veti calatori.

Ochelarii de soare personalizati pot fi realizati cu protectie UV, colorare intre 25-90%, filtru polarizant, iar pentru purtatorii  de ochelari, cu prescriptia necesara. Rolul ochelarilor de soare este sa va protejeze ochii de radiatiile Uv nocive.De aceea ii puteti comanda atat pentru lentilele monofocale, cat si pentru ochelarii bifocali sau progresivi. Un strat antireflex de calitate asigura deasemenea claritate ochelarilor de soare.

Exista numerose variante intre care puteti alege, de la nuanta, colorare uniforma sau degrade, polarizare sau mai multe tipuri de depuneri antireflex. Nuantele pentru care puteti opta variaza de la negru maro, gri, verde, albastru, roz pana la combinatii ale acestora pentru degradeuri si lentile bicolore.In finctie de momentele in care ii veti purta, daca nu aveti mai multe perechi de ochelari de soare, culoarea se recomanda sa nu fie foarte inchisa pentru a putea fi folositi in diferite momente ale zilei.

sports_outdoorPentru un plus de mister  va recomandam lentilele de ochelari de soare cu antireflex tip oglinda pe partea anterioara a lentilelor si antireflex pe partea posterioara, care micsoreaza reflexiile de pe partea posterioara a lentilelor, dar fac si curatarea lor mai usoara. In legatura cu acestea, opticianul dumneavoastra va poate indruma pentru a face cea mai buna alegere.

De exemplu, daca sunteti sofer puteti opta pentru lentile polarizate, care micsoreaza efectul de orbire fata de supafetele reflectante, imbunatatind perceptia culorilor si contrastul pentru o vedere naturala.Astfel va veti bucura de o vedere clara iar ochii dumneavoastra nu vor mai obosi, indiferent daca sunteti la munte sau la mare.

Pentru sportivi, sunt recomandati ochelarii curbati, care acopera ochii in totalitate, protejandu-i astfel si de vant.Lentilele acestora, daca sunt facute dupa prescriptia de ochelari  trebuie sa fie de buna calitate, deoarece in caz contrar pot aparea distorsionari ale imaginii la periferia lentilelor din cauza curburii ramelor.

Pentru cei care cumpara ochelari de soare, este important sa cautati ochelari care poarta sigla CE, care garanteaza ca ochelarii intrunesc conditiile de siguranta cerute  de Uniunea Europeana.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.