Ochelarii sport

Ochelarii sport

Daca practicati sporturi ca atletism, ciclism, fotbal, tenis, unde trebuie sa va miscati rapid alegeti o rama sport. Puteţi schia, alerga, merge cu bicicleta sau sări cu paraşuta cu ochii protejaţi dar şi cu vederea nealterată, la fel ca şi cum ai purta ochelarii de zi cu zi. Alegeti ochelarii după sportul practicat.

Ochelarii sport sunt diferiti in functie de sportul practicat. Caracteristicile lor commune sunt:

 • materialul ochelarului( fibra de carbon sau polimeri organici)
 • lentilele  din policarbonat sau trivex
 • in caz de impact sa nu raneasca sportivul
 • sa nu se abureasca datorita transpiratiei.

Pentru purtatorii de ochelari de vedere exista variantele urmatoare:

 • se monteaza lentile cu dioptrie si tratamentul ales in rama sport
 • in interiorul ochelarului sport se monteaza o garnitura cu dioptriile necesare
 • peste ochelarul de vedere se aplica o rama sport

Rame de ochelari pentru sportivi

ochelari_sport

Ramele sunt ultra usoare, imaginea este mereu clara si fara distorsiuni. Acest model este dotat cu o curelusa elastica care se aplica dupa montarea bratelor de la rame. Se obtine astfel o pereche de ochelari pentru activitati dinamice. Sunt dotati cu un burete moale special (demontabil) care protejeaza ochii de curenti de aer , soare si praf. Suportul nazal si terminatiile ramelor sunt antialergice si anti-alunecare. Potriviti pentru dioptrii pana la +/- 7, acerste rame au un sistem de ventilatie care combinat cu tratamentul antiaburire incetineste procesul de aburire.ochelari_sport2

Ochelarii sport cu dioptrii sunt aerodinamici multisport si cu lentile interschimbabile. Asadar acesti ochelari sport pot fi usor adaptati pentru persoanele care poarta ochelari de vedere.  Ideali pentru mountain bike, ciclism , schi, alergare, unde in mod deosebit fereste ochii de curentii de aer prin forma lentilei semisferice si usor alungita dupa coltul ochiului. Sunt dotati cu un clips optic special in care se monteaza dioptriile necesare. In acest fel se obtine un ochelar sport de vedere.

ochelari_sport3

Acesti ochelari sunt proiectati pentru a se potrivi  peste ramele ochelarilor de vedere, ajuta la reducerea aburirii în timpul activităţilor fizice şi a condiţiilor meteorologice extreme.

Lentilele ochelarilor sport

 • Lentile heliomate (fotocromatice), care au capacitatea ca in functie de cresterea sau diminuarea  expunerii la razele solare (raze UV), sa se inchida sau deschida la culoare. In acest fel  lentilele fotocromatice protejeaza ochii in orice moment al zilei. Daca afara este soare intens ele se vor inchide la culoare pana la valoarea  maxima, dar daca soarele este acoperit de nori ele se vor  deschide la nuanta, permitand o vizibilitate maxima.  Ochelarii fotocromatici sunt  transparenti  cand nu sunt expusi la razele UV  si pot fi folositi  ca protectie a ochilor impotriva prafului sau insectelor
 • lentile Drive garanteaza un optim contrast al culorilor reducand in acelasi timp stralucirea orbitoare a luminii , atenueaza albastrul luminii naturale ce se suprapune altor culori. In acest mod fiecare culoare este vazuta bine cu un efect de contrast deosebit chiar si in conditii de lumina diminuata (ceata, lumina obscura, apus de soare , etc). Aceasta calitate este apreciata de toti sportivii . Lentilele Drive din policarbonat sunt foarte rezistente la lovituri si extrem de usoare. Ambele fete ale lentilei sunt tratate antireflex. Sunt recomandati pentru majoritatea sporturilor unde sunt necesari ochelari de protectie si in mod special pentru ciclism, schi, motociclism, alergare
 • Lentilele pentru ochelari sport pot fi normale sau curbate, in functie de forma ramei.Lentila semisferica deviaza curentii de aer si protejeaza ochii datorita formei.

Culoarea lentilelor

 • Griul mentine culoarea adevarata a mediului inconjurator, dar reduce stralucirea.
 • Rosul reduce mai mult din lumina, imbunatatind puterea de perceptie si fiind o alegere foarte buna pentru alergatori si ciclisti.
 • Culoarea chihlimbarului si verdele contrasteaza cu obiectele aflate pe iarba si cu nuanta cerului. De aceea acesti ochelari sunt potriviti pentru tenis, golf si fotbal.
 • Galben-portocaliul este pentru pentru luminozitate redusa ceata sau ninsoare.
 • Incolor pentru protectie impotriva prafului si a insectelor .

Polarizare

Acest tip de lentile reduce stralucirea suprafetelor prea lucioase, fiind bune pentru sporturile desfasurate la suprafata apei.

Transmiterea luminii

Acest criteriu se refera la procentajul de lumina care este lasat sa intre prin lentile. 10-20 procente sunt bune pentru perioadele cand soarele este foarte puternic si 20-50% atunci cand razele sunt mai blande. Lentilele fotocromatice se adapteaza singure schimbarilor.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.