Protejeaza-ti ochii de efectele luminii albastre

Conform unor studii intreprinse recent, 83% dintre respondenti declara ca resimt disconfort ocular in timpul sau dupa utilizarea dispozitivelor electronice inzestrate cu display. Aceleasi studii au pus in evidenta faptul ca, dupa ce au constientizat potentialul nociv al luminii albastre, consumatorii au devenit convinsi de beneficiile BlueControl. Dupa primirea explicatiilor, 78% dintre persoanele din grupul tinta au declarat ca BlueControl este interesant, iar 58% au confirmat intentia de a vizita un optician pentru a primi explicatii mai amanuntite.

Destinat neutralizarii luminii albastre, BlueControl este considerat o inovatie revolutionara ce incununeaza cei 50 de ani pe care HOYA Vision Care i-a dedicat cercetarilor in privinta tratamentelor performante pentru lentile organice.

hoya-bluecontrol-este-prezent-la-cel-mai-important-eveniment-national-de-optica

Lumina albastra este cuprinsa in spectrul vizibil al luminii, in portiunea de banda aferenta energiilor inalte (380-510 nanometri), fiind purtatoare de energie marita. Dupa cum sugereaza si numele, lumina albastra se afla in imediata apropiere a luminii ultraviolete, radiatie electromagnetica aferenta intervalului 190-380 nm si situata in afara spectrului vizibil. Datorita efectelor sale asupra tesuturilor oculare, lumina albastra poate fi considerata un nou factor de risc pentru sanatatea vederii. Urmatoarele exemple ilustreaza impactul negativ al luminii albastre: radiatiile luminoase cu lungime de unda de 450 nm provoaca degenerescenta maculara sau atrofia nervului optic, radiatiile cuprinse intre 511 si 527 nm sunt raspunzatoare de aparitia glaucomului, cataractei, retinitei pigmentare si degenerescentei maculare, iar lumina cu lungimi de unda 550-585 nm favorizeaza instalarea retinitei pigmentare.

Cele mai cunoscute surse de lumina albastra sunt becurile economice si aparatele electronice inzestrate cu display, fie ca ne referim ecranele de televizor, ecranele cu LED ale laptopurilor sau computerelor, fie ca vizam noile dispozitive mobile inteligente – dispozitive GPS, smartphone sau tablete.

Tratamentul BlueControl neutralizeaza lumina emisa de majoritatea display-urilor – televizoare LCD sau LED, PC-uri, laptopuri, telefoane inteligente, dispozitive GPS sau tablete, sporind vizibil confortul vizual al utilizatorului. Lentilele tratate cu BlueControl relaxeaza vederea deoarece imbunatatesc, pe de o parte, perceptia contururilor, culorilor si  contrastelor, iar, pe de alta parte, diminueaza starea de oboseala si senzatia de ochi uscat .

Tratamentul HOYA BlueControl este disponibil pentru lentilele organice HOYA doar in combinatie cu Hi-Vision LongLife , un tratament remarcabil pentru durabilitatea sa impotriva zgarieturilor.

Lansat pe piata europeana in luna ianuarie, la salonul Opti`13 de la München, tratamentul HOYA BlueControl este o noutate absoluta si el certifica implicarea renumitei companii japoneze in dezvoltarea unor produse cat mai inovatoare si cat mai adecvate nevoilor consumatorilor din toata lumea. Merita subliniat faptul ca HOYA Vision Care detine intaietate in privinta inovatiilor si cercetarii continue, fiind un etalon mondial al aplicarii celor mai noi tehnologii in domeniul lentilelor oftalmice corectoare. Spre exemplu, in 2010, Hoya HiVision LongLife era considerat singurul tratament ce oferea 3 ani garantie impotriva zgarieturilor, iar, anul trecut, la Paris, visuReal a castigat trofeul Silmo d`Or, fiind singura aplicatie mobila capabila sa integreze precizia masuratorilor optometrice cu tehnologia dintr-un iPad.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.