Ramele din titan

titan

Titanul este un metal gri-argintiu, care este usor, durabil, rezistent la corodare, puternic si poate fi folosit intr-o varietate de culori, insa ramele din titan nu sunt 100% facute din acest material.

Deoarece acest metal nu este rezistent la rupere in stare pura, se folosesc aliaje care contin diferite combinatii de titan si alte metale,ca nichel sau arama.

Beriliul, devine din ce in ce mai popular datorita pretului mai mic fata de ramele din titan. Este rezistent la corodare, fara a deveni mat, si este o buna alegere pentru cei cu o aciditatea a pielii ridicate, sau pentru persoanele care petrec mult timp in jurul apelor sarate. Este de asemenea un material usor, foarte puternic, flexibil si poate fi gasit in diferite culori.

Ticralul este nou aparut pe piata ramelor de ochelari, fiind un aliaj din titaniu, cupru si crom. Poate fi extrem de usor si are multe din calitatile titanului, la un pret scazut. Este un material puternic, durabil si hipoalergenic.

Titan-flex este un aliaj din titan. Este numit “metalul cu memorie” pentru ca poate reveni la forma initiala daca este avariat. Este un material usor, hipoalergenic si rezistent la corodare.

Aliaj din 40-50% titan si 50-60% nichel este extrem de flexibil si durabil. Este folosit de obicei la saua nazala si la brate, care sunt intens solicitate.

Beta titanul este un aliaj de titan, combinat cu vanadiu si aluminiu, pentru a crea un material flexibil, usor si durabil, care nu contine nichel.

Ramele din titan sunt:

  • foarte usoare (cu 48% mai usoare decat ramele din metale traditionale);
  • rezistente la coroziune;
  • hipoalergenice (nu contin nichel).
Bookmark the permalink.

Comments are closed.